Nieuwsbrief september 2020
unnamed

De tweede golf?

Met de versoepelingen zag het er goed uit; grotere groepen mensen mochten weer samenzijn en kleinkinderen mochten weer knuffelen met grootouders. Ondertussen houden we allemaal onze adem in voor een mogelijke tweede golf.

We hebben in de wachtstand gezeten de afgelopen maanden. En nu weer meer ‘mag’, maar nog niet alles, merk je dat iedereen daar anders mee omgaat. De één vindt het onzin, en beweegt weer terug naar het ‘oude normaal’. De ander blijft toch maar liever nog zo veel mogelijk binnen.

Wat ik zelf merk is dat ik echt een gemis ervaar aan fysiek contact met anderen. Een hand geven bij een kennismaking, een schouderklopje aan een vriend, een omhelzing aan iemand die het lastig heeft… En volgens mij hebben meer mensen daar last van, bewust of onbewust. Daardoor bouwt er ook spanning op, het ‘ontladen’ gaat lastiger. Open een willekeurige nieuws-app en het aantal berichten over uit de hand gelopen ruzies, steek- en schietpartijen of verbale agressie lijken wel exponentieel gestegen.

De mens is toch een wezen dat fysiek contact nodig heeft, om zichzelf geliefd en erkend te voelen, om  saamhorigheid en nabijheid te ervaren. Je kunt hiervan zeggen dat ze voor de mens van levensbelang zijn. In de opleidingen en coaching die ik geef gaat het dan ook meestal over vraagstukken rondom het thema verbinding. Met jezelf én met anderen. Daaronder valt liefde, contact, nabijheid, samenzijn en kameraadschap.

Ik ben in elk geval blij om weer met groepen te werken op een verantwoorde manier. Ik merk dat dat het verbinden met en binnen zo’n groep zoveel blijdschap en energie geeft. En dat is de klus voor de komende tijd. Hoe geven we verbinding en ‘samen’ vorm in deze tijden. En hoe verhoudt je jezelf tot de behoeften die je daarin hebt? Een ingewikkeld thema, zeker in deze tijden waar afstand en reserve ook van levensbelang kunnen zijn.

Live… of toch liever online?

Het volgen van trainingen in een ‘live’ setting kan weer. De afgelopen maanden hebben we onze trainingsruimte verbouwd zodat we de 1,5 meter afstand met elkaar gemakkelijk kunnen handhaven. De nieuwe opleidingen van het najaar gaan weer bijna van start.

De opleiding ‘Persoonlijk leiderschap – Worden wie je bent’ start op 7 oktober. De opleiding is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, zowel zakelijk als privé. Na de opleiding ben je in staat om de verschillende karakterstructuren goed uit elkaar te houden. Je kent jouw kwaliteiten en valkuilen en ziet de eigenschappen van anderen beter. Ook ben je je bewust van de invloed van jouw gedrag op anderen, en andersom. Hierdoor is de opleiding geschikt voor o.a. begeleiders, leiders, adviseurs, recruiters en HR-professionals. Maar ook voor iedereen die op zoek is naar diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

De opleiding ‘Professioneel coachen met karakterstructuren’ start op 24 september. De opleiding is voor ervaren begeleiders, therapeuten, coaches en psychologen die (nog) meer ervaringsgericht willen werken. Na deze verdiepingsopleiding weet je hoe je verschillende type mensen en groepen praktisch, laagdrempelig en op een ‘dieper’ niveau helpt met karakterstructuren. Je voelt vertrouwen om de oefeningen in te zetten die de cliënt in zijn of haar karakterstructuur brengen. En om vervolgens de verbinding te maken met het dagelijkse leven van de cliënt.

Wil je liever nog niet een live training bijwonen? kijk dan eens bij onze online on-demand trainingen ‘Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen’ en ‘Karakterstructuren inzetten in begeleiding’.

Voor de live trainingen geldt dat we ons strikt houden aan de protocollen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) die speciaal zijn toegespitst op het werken in groepen. In de agenda onderaan de nieuwsbrief en op de site vind je de data voor de opleidingen.

Voor de live opleidingen zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel jouw plekje als je dit najaar nog mee wilt doen.

Bannner opleidingen Ponjee Karakterstructuren
Karakterstructuren Test vierkant

Karakterstructuren test & coachingsgesprek

Ben je observerend, zelfstandig, zachtaardig, steunend, een harde werker of een baken in de storm? Er zijn zes karakterstructuren die elk hun eigen kenmerken en gedrag hebben. Benieuwd naar de karakterstructuur die bij jou past? Om hierachter te komen kan je de gratis karakterstructuren test maken.

Na de uitgebreide testrapportage nog vragen? Of op zoek naar meer duiding van je structuren en hoe je daar beter mee om kan gaan? Ik bied nu de mogelijkheid om een coachingsgesprek met mij in te plannen in combinatie met de uitgebreide testrapportage. Nadat je de test hebt gemaakt, bespreken we samen de uitslag en geef ik je handvaten om aan de slag te gaan met jouw structuren.

Agenda opleidingen 2020/2021

Najaar 2020

24 september – 8 oktober – 29 oktober – 12 november
Professioneel coachen met karakterstructuren’

7 oktober – 4 november – 25 november
‘Persoonlijk leiderschap – Word wie je bent’

Voorjaar 2021

4 maart – 25 maart – 15 april – 20 mei
‘Professioneel coachen met karakterstructuren’

11 maart 2021 – 8 april – 30 april
‘Persoonlijk leiderschap – Word wie je bent’