Nieuw! Karakterstructuren Kaartspel

Het ‘Karakterstructuren kaartspel’ is een fantastisch hulpmiddel voor coaches en psychologen die met karakterstructuren werken. Eenmaal gespeeld met een cliënt, vergeet die nooit meer in welke situatie welke karaktertrek naar voren komt. En wanneer het tijd is om bij te sturen, zodat de communicatie met de ander verbetert.

Het spel (ook geschikt voor groepen) bestaat uit 136 kaarten die situaties, kwaliteiten, valkuilen en acties beschrijven. Keer je de kaarten met eigenschappen om? Dan zie je bij welke karakterstructuur ze horen.

Stel dat je cliënt botst met een collega. Dan vraag je hem bijvoorbeeld om een situatiekaart te kiezen waaruit dat blijkt. Zoals: ‘taakverdeling afspreken’, ‘crisis’ of ‘besluit nemen’. Daarna selecteert hij de kaarten met kwaliteiten en valkuilen waarin hij zichzelf en de ander herkent. Denk aan: ‘bedachtzaam’, ‘meegaand’ en ‘breedsprakig’. Keer je die kaarten om? Dan ziet je cliënt in een oogopslag zijn karakterprofiel voor deze situatie en de karakterstructuren die hier op elkaar reageren. En dat is weer de opmaat voor actiekaarten als ‘tel tot tien’, ‘spreek jezelf uit’ of ‘speel open kaart’.

Ook een kaartje leggen?