Nieuw! Karakterstructuren Kaartspel

Wij zijn de afgelopen tijd erg druk geweest met het ontwikkelen van het Karakterstructuren kaartspel. Dit spel (bestaande uit 136 kaarten) is ontwikkeld als instrument voor coaching, om in gesprekken een analyse te maken van de karakterstructuren die actief worden in bepaalde situaties.

Aan de hand van situatiekaarten benoem je de kwaliteiten en valkuilen die van toepassing zijn op de specifieke situatie. Doordat de kwaliteiten en valkuilen allemaal aan een bepaalde karakterstructuur gelinkt zijn, wordt al spelenderwijs zichtbaar welke kwaliteiten en valkuilen bij welke structuur horen. Zo ontstaat er een persoonlijk karakterstructurenprofiel voor die specifieke situatie.

Door het bespreken van de kwaliteiten en valkuilen wordt inzichtelijk welke ontwikkelingsrichtingen er mogelijk zijn en welke acties dat van je vraagt. Door de interactieve manier van werken, kunnen de inzichten ontstaan en ook daadwerkelijk beklijven. Het kaartspel is een speelse manier om met karakterstructuren te coachen in teams en één op één.