Werken met karakterstructuren

In deze driedaagse cursus ligt de nadruk op werken met karakterstructuren, niet alleen wat betreft eigen ontwikkelpunten maar ook in interactie met anderen. We zoomen in op jouw eigen karakterstructuren en onderzoeken hoe die doorwerken in je professionele rol in in het dagelijks leven.

 Je krijgt handvatten aangereikt om effectief te leren omgaan met de karakterstructuren waarmee je in verschillende situaties te maken kunt krijgen.

 

Voor wie 

Deze leergang is bedoeld voor mensen die de karakterstructuren willen leren kennen en er in hun beroep mee aan de slag willen gaan. Begeleid je mensen professioneel, bijvoorbeeld als hr-managers of recruiter, dan kun je veel baat hebben bij het werken met karakterstructuren. De cursus biedt allerlei kennis en vaardigheden. Maar je kunt de leergang ook volgen als je alleen geïnteresseerd bent in de theorie of wilt werken aan persoonlijke groei.

 

Programma

Het programma van Professioneel werken met karakterstructuren gaat van start met uitleg over de theorie. Vervolgens leer je karakterstructuren scherp te onderscheiden, op verschillende niveaus en op diverse manieren. We zoomen tevens verder in op de invloed van karakterstructuren op jouw handelen, waarbij de nadruk ligt op ervaringsgericht leren.

We werken zowel plenair als in subgroepen. Daarbij koppelen we de theorie aan echte gevoelens en ervaringen. Tevens komen er sprekende voorbeelden aan bod, ook uit jouw eigen praktijk.

 

Resultaat

Na deze leergang ben je in staat om de verschillende karakterstructuren adequaat van elkaar te onderscheiden. Je kent jouw kwaliteiten en valkuilen en ziet de eigenschappen van anderen beter. Ook ben je je bewust van de invloed van jouw gedrag op anderen, en andersom. Daarnaast stap je makkelijker ‘uit patronen’ en help je daar een ander mee. Zo verbeter je je relaties, zowel thuis als op het werk.

 

Investering 

Je investering voor deze 3-daagse opleiding “Werken met karakterstructuren” is 595,- euro (vrijgesteld van BTW).

Daarvoor krijg je drie dagen les van 10.00 – 17.00 uur (koffie, thee en een uitgebreide lunch staan klaar).

Thuis besteed je zo’n elf uur aan opdrachten.

En aan het einde ontvang je een bewijs van deelname.

 

Cursusdata

  • Voorjaar 2023
     31 maart – 14 april – 12 mei
  • Najaar 2023
    29 september – 3 november – 24 november

De opleiding vindt plaats op de trainingslocatie van Ponjee Advies in Wijchen (Passeweg 29).