Persoonlijk leiderschap - Word wie je bent

Weten waar je goed in bent? Welk werk en welke relaties bij je passen? En hoe je beter communiceert met je collega’s, vrienden en familie?

Zodat je je kwaliteiten beter inzet en meer bereikt. En dat levert weer meer geluk op.

Met de driedaagse opleiding ‘Persoonlijk leiderschap – word wie je bent’ leer je je karakter beter te begrijpen. En ook hoe dat invloed heeft op je werk en privéleven. We zoomen in op je karakterstructuren en die van je medecursisten. Daarnaast leer je in verschillende situaties goed om te gaan met jouw eigenschappen en die van anderen.

Zodat je je kwaliteiten beter inzet en meer bereikt. En dat levert meer geluk op.

 

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, zowel zakelijk als privé. Wil je anderen helpen om hun karakter beter te begrijpen? In je werk als coach, psycholoog, recruiter of HR-professional? Dan vormt deze opleiding daarvoor ook een goede basis.

 

Programma

We starten de driedaagse opleiding met de theorie van de karakterstructuren van Reich. Daarna leer je de zes karakterstructuren goed van elkaar te onderscheiden. Vervolgens zoomen we in op de invloed van jouw karakterstructuur en die van anderen op je manier van denken en doen. Daarvan behandelen we sprekende voorbeelden, ook uit jouw eigen praktijk.

De nadruk ligt op ervaringsgericht leren: wat je zelf ervaart, blijft je tenslotte het beste bij. Daarom splitsen we de groep soms ook op in kleinere groepjes. Daarmee koppelen we de theorie aan échte gevoelens en ervaringen.

Al met al is ‘Persoonlijk leiderschap – word wie je bent’ een afwisselende opleiding. Met een nuttige combinatie van theorie, voorbeelden, praktische tips en oefeningen.

 

Resultaat

Na de opleiding ben je in staat om de verschillende karakterstructuren goed uit elkaar te houden. Je kent jouw kwaliteiten en valkuilen en ziet de eigenschappen van anderen beter. Ook ben je je bewust van de invloed van jouw gedrag op anderen, en andersom. Daarnaast stap je makkelijker ‘uit patronen’ en help je daar een ander mee. Zo verbeter je je relaties, zowel thuis als op het werk.

 

Investering 

Je investering voor deze 3-daagse opleiding in persoonlijk leiderschap is 595,- euro (vrijgesteld van BTW).

Daarvoor krijg je drie dagen les van 10.00 – 17.00 uur (koffie, thee en een uitgebreide lunch staan klaar).

Thuis besteed je zo’n elf uur aan opdrachten.

En aan het einde ontvang je een bewijs van deelname.

 

Cursusdata

  • Najaar 2021
    16 september – 8 oktober – 11 november

De opleiding vindt plaats op de trainingslocatie van Ponjee Advies in Wijchen (Passeweg 29).

Eindelijk bereikte ons goed nieuws over de versoepeling van de maatregelen rondom Corona!

Met inachtneming van de 1,5 meter afstand kunnen we onze live training voortgang geven. De trainingsruimte (en bij goed weer de tuin) is groot genoeg hiervoor en we zullen uiteraard zorgen voor aanvullende maatregelen om het voor iedereen veilig en prettig te maken. We houden ons strikt aan de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen die speciaal zijn toegespitst op het werken in groepen.