Persoonlijk leiderschap - Word wie je bent

Weten waar je goed in bent? Welk werk en welke relaties bij je passen? En hoe je beter communiceert met collega’s, vrienden en familie?

Met de driedaagse opleiding ‘Persoonlijk leiderschap – word wie je bent’ leer je je karakter beter te begrijpen. En ook hoe dat invloed heeft op je werk en privéleven. We zoomen in op je karakterstructuren en die van je medecursisten. Daarnaast leer je in verschillende situaties goed om te gaan met jouw eigenschappen en die van anderen.

Zodat je je kwaliteiten beter inzet en meer bereikt. En dat levert meer geluk op.

 

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, zowel zakelijk als privé. Wil je anderen helpen om hun karakter beter te begrijpen? In je werk als coach, psycholoog, recruiter of HR-professional? Dan vormt deze opleiding daarvoor ook een goede basis.

 

Programma

We starten de driedaagse opleiding met de theorie van de karakterstructuren van Reich. Daarna leer je de verschillende karakterstructuren te onderscheiden. Vervolgens zoomen we in op de invloed van jouw karakterstructuur en die van anderen op je manier van denken en doen. Daarvan behandelen we sprekende voorbeelden, ook uit jouw eigen praktijk.

De nadruk ligt op ervaringsgericht leren: wat je zelf ervaart, blijft je tenslotte het beste bij. Daarom splitsen we de groep soms ook in kleinere groepjes. Zo koppelen we de theorie aan échte gevoelens en ervaringen.

Al met al is ‘Persoonlijk leiderschap – word wie je bent’ een afwisselende opleiding. Met een nuttige combinatie van theorie, voorbeelden, praktische tips en oefeningen.

 

Resultaat

Na de opleiding ben je in staat om de verschillende karakterstructuren goed uit elkaar te houden. Je kent jouw eigenschappen en het gedrag dat daarbij hoort. Ook zie je de karakterstructuren van anderen beter. Daarnaast ben je je bewust van de invloed van jouw gedrag op anderen, en andersom. Ook stap je makkelijker ‘uit patronen’ en helpt daar een ander mee. Zo verbeter je je relaties.

 

Investering 

Je investering voor deze 3-daagse opleiding in persoonlijk leiderschap is 595,- euro (vrijgesteld van BTW).

Daarvoor krijg je drie dagen les van 10.00 – 17.00 uur (koffie, thee en een lekkere, uitgebreide lunch staan klaar).

Thuis besteed je zo’n elf uur aan opdrachten.

Aan het einde ontvang je een bewijs van deelname.

 

Cursusdata

  • Voorjaar 2020
    18 maart – 8 april – 13 mei
  • Najaar 2020
    7 oktober – 4 november – 25 november