Nieuwsbrief mei 2020
Ponjee12012020Claudfoto-46

Het nieuwe nabij?

Het aantal coronapatiënten dat op de IC ligt daalt iedere dag. De horeca start weer op en mogen we weer aan het werk in grotere groepen. Op vakantie gaan wordt weer een serieuze optie en bestemmingen in het buitenland lonken ons met mooie aanbiedingen. Kortom, de economie start voorzichtig weer op in diverse sectoren en zo is het ook met training en coaching.

Voor velen die vanuit huis gewerkt hebben is de afgelopen tijd ook een periode van bezinning of onzekerheid geweest. Van nadenken over levensgeluk, toekomst en loopbaanstappen, tot overpeinzingen, twijfels en keuzes. Misschien ben je tegen jezelf aan gelopen of heeft het ‘opgesloten’ zitten met partner en gezin dingen blootgelegd die je stiekem diep van binnen al wist. De andere kant op heeft deze tijd misschien juist ervoor gezorgd dat je verdieping hebt gevonden, met meer verbondenheid en saamhorigheid. Heb je wellicht besluiten genomen over hoe je de balans tussen werk en privé anders wilt gaan vormgeven in de toekomst. Crisis schudt alles door elkaar en maakt dingen zichtbaar die eerder wat meer op de achtergrond waren.

De periode na een crisis is er een van in actie komen, kleur bekennen over de ontdekkingen die je gedaan hebt en deze de richting geven die nodig is. Sommige dingen worden misschien nooit meer wat ze waren. Neem als voorbeeld afstand en nabijheid. Met onze 1,5 meter samenleving die we nu moeten gaan vormgeven, overal strepen op de vloer, looproutes in de stadscentra, mondkapjes in het OV. Voorzichtig met begroeten, vermijden van fysiek contact. Ondertussen is de mens ook een gezelschapsdier, een sociaal wezen, dat oplaadt van contact en interactie. Iets dat cruciaal is voor de gezondheid, welbevinden en gevoel van acceptatie.

Voor de afwezige karakterstructuur is deze tijd van afstand vaak een zegen, want nabijheid en intimiteit vindt deze structuur maar lastig. Ondanks dat het verlangen er diep van binnen wel is. De onverzadigbare, vervloeiende en opofferende structuur vinden het gebrek aan (fysiek) contact en gezellige nabijheid vaak veel lastiger; zelfs het gevoel van eigenwaarde kan ervan af hangen.

Het vinden van de nieuwe onderlinge verhoudingen is op alle vlakken een zoektocht en de karakterstructuren laten zich hier bij uitstek gelden. Naast dat je hier ook weer van kan leren over jezelf, hoop ik van harte dat er snel een vaccin gevonden wordt. Want ondanks mijn afwezige structuur voelt het op deze manier ook voor mij best wel kaal.

We mogen weer live!

Door alle maatregelen konden de Masterclass Karakterstructuren en de opleidingen ‘Persoonlijk leiderschap – word wie je bent’ en ‘Professioneel coachen met karakterstructuren, die in het voorjaar zouden beginnen, niet doorgaan. Maar gelukkig komt van uitstel geen afstel!

Met inachtneming van de 1,5 meter afstand kunnen we vanaf 1 juni onze live training weer voortgang geven. De trainingsruimte (en bij goed weer de tuin) is groot genoeg hiervoor en we zullen uiteraard zorgen voor aanvullende maatregelen om het voor iedereen veilig en prettig te maken. We houden ons strikt aan de protocollen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) die speciaal zijn toegespitst op het werken in groepen. In de agenda onderaan de nieuwsbrief en op de site vind je de data voor de opleidingen.

Voor alle opleidingen zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel jouw plekje als je nog mee wilt doen.

Online trainingen Karakterstructuren ‘on demand’

De twee online trainingen die ik de afgelopen tijd gegeven heb, zijn nu on demand beschikbaar. Je kan ze dus volgen op het moment dat het jou uitkomt.

Wil je meer te weten komen over de karakterstructuren? En wat het kijken met deze bril je kan opleveren aan inzichten? In de training ‘Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen‘ maak je in twee uur kennis met de karakterstructuren.

Wil je meer te weten komen over hoe je de karakterstructuren kunt toepassen in begeleiding? En wat dit voor je cliënten kan opleveren aan inzichten? Doe dan de online training – ‘Karakterstructuren inzetten in begeleiding

Karakterstructuren Test vierkant

Karakterstructuren test & coachingsgesprek

Ben je observerend, zelfstandig, zachtaardig, steunend, een harde werker of een baken in de storm? Er zijn zes karakterstructuren die elk hun eigen kenmerken en gedrag hebben. Benieuwd naar de karakterstructuur die bij jou past? Om hierachter te komen kan je de gratis karakterstructuren test maken.

 

Na de uitgebreide testrapportage nog vragen? Of op zoek naar meer duiding van je structuren en hoe je daar beter mee om kan gaan? Ik bied nu de mogelijkheid om een coachingsgesprek met mij in te plannen in combinatie met de uitgebreide testrapportage. Nadat je de test hebt gemaakt, bespreken we samen de uitslag en geef ik je handvaten om aan de slag te gaan met jouw structuren.