Persoonlijk leiderschap met karakterstructuren

In deze driedaagse leergang ligt de nadruk op het leren kennen en toepassen van de karakterstructuren. Je eigen ontwikkelthema’s komen in deze leergang ruimschoots aan bod en je leert ook hoe je hier beter mee kunt omgaan. Je leert over jezelf en ook over hoe je je verhoudt in de interactie met anderen. Zodat je effectiever kunt communiceren met de mensen om je heen. 

We zoomen in op de karakterstructuren en onderzoeken hoe die doorwerken in jouw dagelijks leven.  Je krijgt handvatten aangereikt om effectief te leren omgaan met jouw en andermans karakterstructuren waarmee je in verschillende situaties te maken krijgt.  

 

Voor wie

Deze leergang is geschikt voor iedereen die aan zichzelf wil werken en een stap wil zetten in de persoonlijke ontwikkeling. Je merkt dat je steeds tegen dezelfde dingen aan blijft lopen en het is lastig om hier anders mee om te gaan. Ook als je merkt dat er dingen opspelen uit het verleden die nog steeds invloed hebben in bepaalde situaties is deze leergang iets voor jou. Ook als je jezelf al redelijk of goed kent, maar toe bent aan een volgende stap. 

 

Programma

Op de eerste dag gaan we van start met een interactieve uitleg over de theorie, gerelateerd aan je eigen persoonskenmerken en jouw geschiedenis. Op de tweede en derde dag zoomen we in op jouw eigen leervragen en hoe de karakterstructuren zich hiertoe verhouden. We gaan concreet aan de slag met de ontwikkelstappen die je te zetten hebt en wat ervoor nodig is om een diepgaande, blijvende verandering door te maken. We werken zowel plenair als in wisselende subgroepen, waarbij theorie dynamisch afwisselt met oefeningen. 

Resultaat

Je bent je beter bewust van je kwaliteiten en valkuilen en ziet die van anderen ook beter. Ook ben je je bewust van de invloed van jouw gedrag op anderen, en andersom. Daarnaast stap je makkelijker ‘uit patronen’ en help je daar de interactie met anderen mee. Zo verbeter je je relaties, zowel thuis als op het werk.    

 

Docenten

Tijn Ponjee 

Tijn is arbeid- en organisatiepsycholoog en heeft zich de afgelopen 19 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van individuen, groepen en organisaties in hun ontwikkeling.  Zij heeft door de jaren heen verschillende opleidingen gevolgd bij het ITIP, de Academie voor Psychodynamica, School voor Coaching en Phoenix Opleidingen. Zij is gespecialiseerd in trauma, systemisch werken, psychodynamica, energetisch lichaamswerk en leiderschap. Kijk voor meer informatie over haar op: www.ponjeeadvies.nl. 

Harm Tollenaar 
Harm is afgestudeerd als business engineer en heeft in zijn loopbaan voor diverse grote organisaties gewerkt in de autobranche. Al snel kwam hij in aanraking met NLP en heeft in de jaren erna veel aan zijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Harm heeft opleidingen gedaan bij de Academie voor psychodynamica en Phoenix Opleidingen in Utrecht. Harm is trainer en coach gespecialiseerd in de leer van de karakterstructuren, systemisch werken en de effecten van trauma uit de kindertijd op het volwassen leven. 

 

Investering

Je investering voor deze 3-daagse leergang ‘Persoonlijke ontwikkeling met karakterstructuren’ is 495 euro (vrijgesteld van BTW). 

Daarvoor krijg je vier dagen les van 10.00 – 17.00 uur (koffie, thee en lunch). 

Buiten de contacturen besteed je zo’n acht uur aan opdrachten. 

 

Cursusdata

Voorjaar 2024

16 maart – 13 april – 25 mei 

De opleiding vindt plaats op de trainingslocatie van Ponjee Advies in Wijchen (Passeweg 29).