Nieuwsbrief maart 2020

kaartspel

Het Coronavirus en Karakterstructuren

De afgelopen twee weken waren onwerkelijk, de hele economie en maatschappij die met een schok tot stilstand kwam. Op zo’n moment van onverwachte verandering treden de karakterstructuren ook onmiddellijk in werking. Mensen worden bang, boos en verdrietig maar ook achteloos, onverschillig en onverschrokken.

Wat er bij mij meteen gebeurde is dat ik in de angst schoot. Ik was meteen weer terug bij de kredietcrisis van 2009 waarin mijn bestaansrecht aardig op de proef gesteld is. Bestaansrecht is een thema van de afwezige karakterstructuur, ofwel ‘de overlever.’ Dus de eerste week heb ik me een beetje verweesd en onwerkelijk gevoeld. De tweede week heb ik wat meer kunnen denken aan de vraag ‘wat nu dan?’

Om weer na te kunnen denken over nieuwe wegen hoort meer bij de afstandelijke structuur, ofwel de ‘presteerder.’ Ik ging overleggen over andere manieren om mijn werk voort te zetten en we kwamen uit bij het organiseren van online trainingen over de karakterstructuren. Zo gezegd, niet zo maar gedaan, hier kwam wel wat meer bij kijken. Want hoe bied je deelnemers iets van de waarde die je normaal gesproken in een sessie kunt bieden?

Met trots kan ik mededelen dat we een mooie en rijke online training ontwikkeld hebben die we woensdag 1 april voor het eerst gaan geven. Ik ben erg tevreden met het resultaat en wat het aan kennis gaat opleveren voor de deelnemers. Zie ik je daar? Meld je aan voor deze training karakterstructuren op woensdag 1 april van 20.00 uur tot 22.00 uur. Er is gelegenheid om vragen te stellen en je krijgt een mooie reader cadeau!

Nieuw! Online training leer jezelf en de 6 karakterstructuren beter kennen

Wil je meer te weten komen over de karakterstructuren? En wat het kijken met deze bril je kan opleveren aan inzichten?

Doe dan mee met de ‘Online training – Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen’.

In de twee uur durende online training ‘Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen’ maak je kennis met de karakterstructuren, om zo jezelf beter te begrijpen. En ook hoe dat invloed heeft op je werk en privéleven. Je krijgt inzicht in je eigen karakterstructuren en bij welke situaties deze naar voren komen en wat de kwaliteiten en valkuilen zijn.

Zodat je je kwaliteiten beter inzet en meer bereikt. En dat levert weer meer geluk op.

Meer informatie en aanmelden kan hier:

Opleidingen voorjaar 2020

Door het Corona virus hebben we de data voor de opleidingen in het voorjaar moeten uitstellen. Hierdoor is het nog mogelijk om je in te schrijven voor beide opleidingen.

Persoonlijk leiderschap – Word wie je Bent
Met de driedaagse opleiding ‘Persoonlijk leiderschap – word wie je bent’ leer je je karakter beter te begrijpen. En ook hoe dat invloed heeft op je werk en privéleven.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, zowel zakelijk als privé. Wil je anderen helpen om hun karakter beter te begrijpen? In je werk als coach, psycholoog, recruiter of HR-professional? Dan vormt deze opleiding daarvoor ook een goede basis als je nog geen kennis hebt van de karakterstructuren. Meer weten? Klik hier.

Professioneel coachen met Karakterstructuren
Met de vierdaagse opleiding ‘Professioneel coachen met Karakterstructuren leer je interventies doen die de client werkelijk in beweging zetten. Je leert om de cliënt een leerervaring te bieden die daadwerkelijk beklijft en een effectieve en blijvende verandering teweeg brengt.

Pas je de karakterstructuren van Reich al toe in je werk als coach, psycholoog, begeleider of therapeut of werk je als begeleider en wil je graag gaan werken met de methodiek karakterstructuren? Dan is deze opleiding wat voor jou!

Met deze vierdaagse opleiding ‘Professioneel coachen met karakterstructuren’ krijg je tips en concrete tools om hulp op maat te bieden. Geschikt voor de situatie en het type cliënt of coachee.
Zodat je jezelf met recht een professionele karaktercoach kunt noemen.
Meer info? Klik hier.

Beide opleidingen gaan (hopelijk) in april van start. Wil je nog deelnemen? Wees er dan snel bij, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Test maken

Karakterstructuren test

 

Ben je observerend, zelfstandig, zachtaardig, steunend, een harde werker of een baken in de storm? Er zijn zes karakterstructuren die elk hun eigen kenmerken en gedrag hebben. Benieuwd naar de karakterstructuur die bij jou past? Doe nu de gratis karakterstructuren test.