Nieuwsbrief april 2020
Ponjee12012020Claudfoto-32

Het Coronavirus en Karakterstructuren


Met de steeds langer durende ‘intelligente lockdown’ en de daarbij horende toenemende ‘quarantainemoeheid’, hopen we op het uitreiken van een ‘spoorboekje’ vanavond. Naar de kapper, op bezoek bij vrienden, weer naar buiten… Laten we hopen dat het een exitstrategie is die ons blij maakt. En waar we ons goed aan kunnen houden. Dat het niet snel meer wordt zoals het was, heeft impact op zowel professionals als organisaties. Ook het werken met groepen gaat andere vormen krijgen. Met betrekking tot ons karakterstructuren aanbod denken we daar uiteraard ook over na. Met online trainingen en, vanaf dat het weer mag, 1,5 meter afstandsonderwijs (gelukkig heb ik een grote trainingsruimte). Voor nu hebben we een aantal online trainingen en workshops op het programma staan. Zowel ‘live’ als (vanaf volgende week) ‘on demand’. Dat laatste is wel zo makkelijk als het lastig is met het plannen in je agenda; je volgt de training op het moment dat het jou uitkomt. 

De online training ‘Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen‘ is een groot succes en daarom heb ik ook een kennismaking met het inzetten van karakterstructuren in begeleiding ontwikkeld. Karakterstructuren inzetten in begeleiding is speciaal gericht op coaches en begeleiders om meer vanuit de karakterstructuren te leren kijken naar begeleidingssituaties. Deze training is live en (binnenkort) on-demand te volgen.

Wil je toch meer interactie? Meer zoals een training waar je bij elkaar zit en uitwisselt? Dat kan! Hiervoor heb ik de Masterclass Karakterstructuren omgezet naar een online training van één dag. Een interactieve dag waarin je kennismaakt met je karakterstructuren en leert van de anderen in de groep. Deze is voor iedereen te volgen. Je leert hoe je met je eigen en andermans karakterstructuren omgaat, zowel privé als professioneel.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten in een online of offline setting. Sowieso wens ik je veel sterkte toe in deze tijd. Vooral met al je karakterstructuren die toch ook opgesloten zitten met alle dynamieken van dien.

Nieuw! Online training – Karakterstructuren inzetten in begeleiding

 

In de twee uur durende online training maak je kennis met de karakterstructuren in begeleidingssituaties. We bespreken de verschillende aspecten in de begeleiding per karakterstructuur. En waar je als begeleider dus op moet letten. We bespreken ook de overdrachtspatronen die horen bij elke karakterstructuur, zodat je minder snel in je eigen valkuil stapt. En de client dus optimaal helpt.

Heb je nog niet zo veel basiskennis van de karakterstructuren? Dan is het raadzaam om eerst de basis training ‘Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen’ te volgen. 

Eendaagse Masterclass karakterstructuren

Wil je meer te weten komen over de karakterstructuren? En wat het kijken met deze bril je kan opleveren aan inzichten? Doe dan mee met de ‘Masterclass karakterstructuren – kort en krachtig’.

Tijdens één dag neem ik je (online) helemaal mee in de leer van de karakterstructuren van Reich. Met moderne invalshoeken en interessante voorbeelden komen je eigen karakterstructuren tot leven. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een tas vol praktische tips en tools. Die helpen je om je eigen effectiviteit én die van anderen te vergroten.

Onderwerpen van de dag zijn: wat zijn de kenmerken van de zes karakterstructuren? Wat herken ik bij mezelf en wat niet? Hoe kan ik er beter mee leren omgaan? En welke acties noteer ik voor mezelf?

Bannner opleidingen Ponjee Karakterstructuren
Test maken

Karakterstructuren test & coachingsgesprek


Ben je observerend, zelfstandig, zachtaardig, steunend, een harde werker of een baken in de storm? Er zijn zes karakterstructuren die elk hun eigen kenmerken en gedrag hebben. Benieuwd naar de karakterstructuur die bij jou past? Om hierachter te komen kan je de gratis karakterstructuren test maken.
Na de uitgebreide testrapportage nog vragen? Of op zoek naar meer duiding van je structuren en hoe je daar beter mee om kan gaan? Ik bied nu de mogelijkheid om een coachingsgesprek met mij in te plannen in combinatie met de uitgebreide test. Nadat je de test hebt gemaakt, bespreken we samen de uitslag en geef ik je handvatten om aan de slag te gaan met jouw structuren.

Agenda trainingen voorjaar 2020

8 mei 2020
‘Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen’

11 mei 2020
‘Leer de 6 karakterstructuren en jezelf beter kennen’ on demand verkrijgbaar. Door op de link te klikken kan je deze alvast bestellen. Je krijgt dan uiterlijk 11 mei toegang tot de training.


12 mei 2020
Karakterstructuren inzetten in begeleiding

18 mei 2020
Karakterstructuren inzetten in begeleiding‘ on demand verkrijgbaar.Door op de link te klikken kan je deze alvast bestellen. Je krijgt dan uiterlijk 18 mei toegang tot de training.

4 juni 2020
Masterclass karakterstructuren (online)