Extra nieuwsbrief karakterstructuren april 2019

In deze extra nieuwsbrief breng ik jullie graag op de hoogte van vierde druk van mijn boek ‘Word wie je bent’ Handboek karakterstructuren. Deze editie is geheel herzien en uitgebreid met 52 pagina’s. Daarnaast komt ook het geheel nieuwe Karakterstructuren Kaartspel uit.

‘Word wie je bent’ Handboek Karakterstructuren geheel herzien

Stempel herzien editie 2019

In 2011 zag ‘Word wie je bent’ handboek Karakterstructuren het levenslicht. Na acht jaar aan leergangen, lezingen over karakterstructuren en vele coachingstrajecten, werd het hoog tijd voor een volledig herziene editie. Met alle opgedane kennis, sprekende voorbeelden en ervaringen van de afgelopen acht jaar is het boek uitgebreid van 68 naar 120 pagina’s.

Samen met Harry Haakman, mijn eindredacteur en Kyah ter Haar Romeney, mijn vormgeefster, hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan het boek. Niet alleen hebben we de tekst volledig onder de loep genomen en uitgebreid. Ook de vormgeving is volledig vernieuwd en heeft mijn moeder, Tienneke Ponjee nieuwe tekeningen gemaakt. Het boek ligt op dit moment bij de drukker.

Vanaf 11 april is de volledig herziene verkrijgbaar, maar je kunt nu al hier een pre-order plaatsen, zodat jij als eerste het nieuwe boek ontvangt.

Nieuw! Karakterstructuren Kaartspel 

Wij zijn de afgelopen tijd ook erg druk geweest met het ontwikkelen van het Karakterstructuren kaartspel. Dit spel (bestaande uit 136 kaarten) is ontwikkeld als instrument voor coaching, om in gesprekken een analyse te maken van de karakterstructuren die actief worden in bepaalde situaties.

Aan de hand van situatiekaarten benoem je de kwaliteiten en valkuilen die van toepassing zijn op de specifieke situatie. Doordat de kwaliteiten en valkuilen allemaal aan een bepaalde karakterstructuur gelinkt zijn, wordt al spelenderwijs zichtbaar welke kwaliteiten en valkuilen bij welke structuur horen. Zo ontstaat er een persoonlijk karakterstructurenprofiel voor die specifieke situatie.

Door het bespreken van de kwaliteiten en valkuilen wordt inzichtelijk welke ontwikkelingsrichtingen er mogelijk zijn en welke acties dat van je vraagt. Door de interactieve manier van werken, kunnen de inzichten ontstaan en ook daadwerkelijk beklijven. Het kaartspel is een speelse manier om met karakterstructuren te coachen in teams en één op één. Het karakterstructuren kaartspel komt rond 25 april terug van de drukker.

Als je als eerste het spel wilt ontvangen kan je deze hier alvast bestellen.

Cover herzien vierkant handboek
Test maken
Aanbieding Professioneel Coachen met Karakterstructuren

Op 9 mei gaat de leergang Professioneel Coachen met Karakterstructuren weer van start. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

In deze leergang van vier dagen ligt de nadruk op het leren coachen met karakterstructuren. Je krijgt meer inzicht in de karakterstructuren en leert ze goed herkennen en onderscheiden. Daarnaast leer hoe je de karakterstructuren kunt inzetten in coaching en begeleiding. Oo zullen we in leergang gaan werken met het Karakterstructuren Kaartspel. 

Als je jezelf nu aanmeld voor deze vierdaagse leergang krijg je nu €50,- korting. Je betaalt dan dus maar €899,- voor de volledige leergang van vier dagen (inclusief lunch) in plaats van €949,-.

Gebruik bij je inschrijving de code werkenvoorjaar om de korting te ontvangen. Je kan jehier inschrijven.

Let op! Gewijzigde data leergangen

De data voor de leergangen Professioneel Werken & Coachen met Karakterstructuren zijn gewijzigd voor dit voor- en najaar.

De definitieve data leergang Werken met Karakterstructuren

Najaar 2019
 • 18 september
 • 9 oktober
 • 30 oktober

De definitieve data leergang Coachen met Karakterstructuren.Voorjaar 2019

 • 9 mei
 • 22 mei
 • 6 juni
 • 27 juni
Najaar 2019
 • 12 september
 • 10 oktober
 • 31 oktober
 • 22 november