Word wie je bent – Handboek Karakterstructuren

In 2011 zag ‘Word wie je bent’ handboek Karakterstructuren het levenslicht. Na acht jaar aan leergangen en lezingen over karakterstructuren – en vele coachingstrajecten – werd het hoog tijd voor een volledig herziene editie. Met alle opgedane kennis, sprekende voorbeelden en ervaringen van de afgelopen acht jaar is het boek uitgebreid naar 120 pagina’s.

Ieder mens is uniek, met unieke talenten, maar ook unieke valkuilen. Toch kan een algemene typering helpen om deze talenten en valkuilen beter zichtbaar te maken. De theorie van karakterstructuren relateert de in de jeugdjaren gevormde persoonlijkheid aan bewuste en onbewuste gedragspatronen op latere leeftijd. Het je bewust worden en erkennen van deze patronen is de eerste stap tot het achterlaten ervan op momenten dat ze je in de weg zitten. Zo verander je niet wie je bent, maar pas je je gedrag aan om valkuilen te vermijden en het maximale uit je kwaliteiten te halen. Kortom: zo word je wie je echt bent.

Word wie je bent. Handboek karakterstructuren is een toegankelijk boek dat bruikbaar is als hulpmiddel in opleidingen, coachingstrajecten of voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.